به گزارش مشرق، اسنپدراگون ۸ نسل دو که با لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید شده، قدرت بسیاری از پرچمدارهای اندرویدی ۲۰۲۳ مانند سری گلکسی S۲۳ سامسونگ را تأمین خواهد کرد.
کوالکام در این تراشه جدیدش روی مصرف انرژی بهینه تمرکز کرده، با این حال همچنان با بهبود چشمگیر عملکرد روبهرو هستیم. به گفته کوالکام، عملکرد اسنپدراگون ۸ نسل دو در مقایسه با نسل قبلیاش تا ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده و همچنین از نظر مصرف انرژی، ۴۰ درصد عملکرد بهینهتری دارد.
فرکانس هستهها در این تراشه کوالکام نسبت به اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ تغییری نداشته، اما با پیکربندی متفاوتی روبهرو هستیم. هسته اصلی این چیپ، Kryo Prime مبتنی بر Cortex-X۳ است که با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز یا بهطور دقیق ۳.۱۸۷۲ گیگاهرتز فعالیت میکند.
برخلاف نسل قبلی، در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ با چهار هسته قدرتمند برای همراهی با Cortex-X۳ روبهرو هستیم که اگرچه فرکانس تمام چهار هسته برابر ۲.۸ گیگاهرتز است، اما هستههای متفاوتی دارند. درنهایت هم از ۳ هسته کممصرف با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز استفاده شده است.
اسنپدراگون ۸ نسل دو از فناوریهای جدیدتری نسبت به نسل قبلیاش پشتیبانی میکند. گوشیهای مجهز به این تراشه میتوانند رم LP-DDR۵X با فرکانس ۴۲۰۰ مگاهرتز و همچنین فضای ذخیرهسازی UFS ۴.۰ داشته باشند.
در بخش پردازشگر گرافیکی، با آدرنو ۷۴۰ روبهرو هستیم که در مقایسه با آدرنو ۷۳۰ تا ۲۵ درصد عملکرد بالاتری دارد و تا ۴۵ درصد انرژی کمتری مصرف میکند. این GPU همچنین از رهگیری پرتو سختافزاری پشتیبانی میکند که انتظار داریم کیفیت بازیهای موبایل را افزایش چشمگیری دهد. این پردازشگر گرافیکی همچنین برای اولینبار از ولکان ۱.۳ به همراه OpenGL ES ۳.۲ پشتیبانی میکند.
تراشه پرچمدار کوالکام از نمایشگر با رزولوشن +QHD و رفرش ریت ۱۴۴ هرتز یا نمایشگر ۴K با رفرش ریت ۶۰ هرتز پشتیبانی میکند. از دیگر ویژگیهای این چیپ میتوان به پشتیبانی از نمایشگرهای خارجی ۴K، دالبی ویژن، +HDR۱۰، گاموت رنگی ۱۰ بیتی Rec.۲۰۲۰ و همچنین دیکد ویدیویی AV۱ با امکان استریم ویدیوهای ۸K با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه اشاره کرد.
کوالکام جدیدترین تراشهاش را برای استفاده با سنسورهای دوربین سونی و سامسونگ بهینهسازی کرده و مانند نسل گذشتهاش، از ISP (پردازشگر سیگنال تصویر) سهگانه ۱۸ بیتی بهره برده. این چیپ میتواند سه دوربین ۳۶ مگاپیکسلی را بهصورت همزمان یا یک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی را پشتیبانی کند. همچنین قادر به پشتیبانی از دوربینهای ۱۰۸ مگاپیکسلی بدون شاتر لگ است.
اسنپدراگون ۸ نسل ۲ قادر به ضبط ویدیوهای ۸K HDR با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و ثبت تصاویر ۶۴ مگاپیکسلی بهصورت همزمان است. گوشیهای مجهز به این تراشه همچنین میتوانند ویدیوهای اسلوموشن ۴K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه ضبط کنند. درنهایت با پشتیبانی از چندین فرمت HDR شامل +HDR۱۰ به همراه HLG و دالبی ویژن روبهرو هستیم.
اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از مودم اسنپدراگون X۷۰ با پشتیبانی از شبکه ۵G زیر ۶ گیگاهرتز و موج میلیمتری بهره میبرد و به ترتیب حداکثر سرعت دانلود و آپلود ۱۰ و ۳.۵ گیگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار میدهد.
این تراشه به لطف سیستم جدید FastConnect ۷۸۰۰۰، از استاندارد وایفای ۷ پشتیبانی میکند و حداکثر سرعت ۵.۸ گیگابیت بر ثانیه را به ارمغان میآورد. در کنار افزایش سرعت، میزان تأخیر هم بهطور چشمگیری کاهش مییابد. کوالکام عملکرد بیسیم این تراشه را مشابه ارتباط سیمی اعلام کرده است.
این تراشه از بلوتوث ۵.۳ به همراه جدیدترین سیستم صوتی اسنپدراگون با امکان استریم موسیقی بیاتلاف ۴۸ کیلوهرتزی بهره میبرد. در بخش ارتباط سیمی هم شاهد پشتیبانی از USB ۳.۱ به همراه Quick Charge ۵ هستیم.
پردازنده Hexagon جدید مورد استفاده در اسنپدراگون هشت نسل دو برای اولینبار در تراشههای موبایل کوالکام، از فرمت INT۴ پشتیبانی میکند که در مقایسه با گذشته به ازای هر وات، ۶۰ درصد عملکرد بهتری دارد.
کوالکام مدعی شده عملکرد هوش مصنوعی جدیدترین تراشهاش ۴.۳۵ برابر افزایش پیدا کرده و میتواند به دوربین در شناسایی بخشهای مختلف تصویر مانند چهره، مو، لباس و پسزمینه کمک کند.
شرکتهای بیشماری از شیائومی گرفته تا سونی و ایسوس از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در محصولات خود استفاده خواهند کرد. اولین گوشیهای مجهز به این تراشه تا پیش از پایان ۲۰۲۲ روانه بازار خواهند شد.
در حالی که کوالکام اشارهای به سامسونگ و سری گلکسی S۲۳ نکرده، اما این پرچمدارها تنها با اسنپدراگون هشت نسل دو از راه میرسند. از رقبای اسنپدراگون ۸ نسل دو میتوان به A۱۶ Bionic اپل و همچنین دایمنسیتی ۹۲۰۰ مدیاتک اشاره کرد.
منبع:دیجیاتو